Dansk-tysk netværksmøde for arkiver

NB: Mail-adresse rettet den 13. oktober 2023:

Følgende er indsendt af Projekt Kulturboost, Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig:

Kære alle

Vi vil gerne invitere jer til et dansk-tysk netværksmøde, hvor vi sætter det lokale arkivarbejde i grænselandet i fokus. Netværksmødet finder sted torsdag den 9. november 2023 fra kl. 15 til 18 i Landschaftsmuseum Unewatt, Unewatter Straße 1a i 24977 Langballig.

Vi har inviteret bredt, fra både byarkiver med ansatte, lønnede medarbejdere til små landsbyarkiver, hvor de frivillige ulønnet er i gang som ildsjæle. Formålet med mødet er at informere om arbejdsmetoder, snakke om udfordringer og oplyse om fremadrettede tiltag, for at sikre historiske dokumenter og billeder. Mødet på tværs af den dansk-tyske grænseregion er også tænkt som en mulighed for at udveksle erfaringer og danne relevante netværk med mennesker, som har lignende interesser og opgaver.

Under mødet kunne vi også godt tænke os at brainstorme om dansk-tysk projektsamarbejde og de aktuelle støttemuligheder vi byder på. 

Vedhæftet finder I det detaljerede program.   Invitation til dansk-tysk netværksmøde 9. november 2023.

Vi sørger derudover for lidt forplejning, tolk og mødefaciliteter plus at vi tilbyder kompensation af kørsel. Muligvis kan vi også hjælpe med samkørsel til Unewatt.

Tilmeld dig senest d. 5. november her: ajen@region.dk

Har du spørgsmål eller forslag, som du vil dele med os på forhånd, så skriv gerne til Angela Jensen: ajen@region.dk eller projektlederen Stefanie Robl: stefanienrobl@yahoo.com

Netværksmødet ”lokale arkiver” er del af Kulturaftale Sønderjylland-Schleswigs Kulturboost-initiativ.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *